Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Chtěli jsme vyzkoušet tolik propagovanou zauzenou chuť připravovaného jídla. Proto jsme na určený tác, který jsme obalili alobalem, dali dřevní štěpku. Muurikka Smoker s dřevní štěpkou jsme uzavřeli a zapli do elektriky. Mezitím jsme ryby okořenili a pokladli kousky másla na táci Smokeru, který jsme taky zabalili do alobalu. Po 15 minutách už zahrada voněla nejen jarem, ale i štěpkou v Smokeru.
Tak a je to tady, ryby "putují" do grilu, premiéra je v plném proudu. Hrozně se těšíme jak to dopadne a jaký bude náš nedělní oběd. Necháme rybu zavřenou ve Smokeru cca 30 minut a pak ji zkontrolujeme. Mezitím jsme si udělali zeleninovou přílohu z ledového salátu, 2 mrkví a půlky okurky. Ledový salát nakrájíme na proužky, mrkev a okurky nahrubo nastrouháme a smícháme. Klasickou zálivku neděláme, přidáme pouze tři lžíce vody, 2 oleje a 1 lžůci jemného balzamikového oleje. Samozřejmostí je sůl, dle chuti. Vše promícháme a promačkáme rukou. Po uležení je salát nejpší.
30 minut uplynulo vezme si grilovací rukavice jdeme se podívat do Smokeru.
Jídlo je hotové a je to BOMBA za 40 minut máme perfektní oběd. Raby chutnají úplně jinak než z klasické trouby, krásně voní a chutnají dřevem. Krusta na rybě, která se vytvořila po přidání cukru, je lahůdka. Opravdu mňamka. Lehké, zdravé a vynikající!!!!
RE: Zauzený grilovaný losos v Muurikka Smoker | ih | 18. 04. 2014 - 09:37 |