Masovo-klobásová smršť

21. duben 2014 | 12.18 |
blog › 
Masovo-klobásová smršť

... Velikonočně narozeninový maraton běžel dál. Slíbili jsme masovo-klobásovou smršť – tak je tady. Muurikka Smoker se zapotil, a to DSC09191DSC09193DSC09195řádně. Dali jsme do něho krásný, vysoký a šťavnatý 2 kg kousek vepřového plecka. Naši hosté milují pořádnou flákotu, tak snad jim uděláme radost.

Protože je to velký kus, takový jsme ještě nezkoušeli, nechali jsme si na přípravu 120 minut. Stejně jako u vepřové krkovičky jsme použili bukovou štěpku, tentokrát jsme jalovec (3 kuličky) dali do Smokeru hned od začátku. Maso bylo pouze nasolené zcela bez koření, aby vynikla kouřové chuť a nic ji nepřebíjelo.

Během pečení plecka s bukovou štěpkou jsem přichystala jako přílohu nové brambory (jen tak mimochodem dovoz Malorka) a nakrájený ledový salát sDSC09198e strouhanou kedlubnou.

Po 30 minutách se maso zatáhlo a barvu mělo "nijakou".Musela jsem myslet, že během pečení mám přidat klobásky.

Za 60 minut, kdy se voňavý kouř linul po zahradě, jsme plecko skontrovali. Maso začínalo být měkké, barva  zajímavá. K masu jsDSC09200me přidali klobásky.DSC09203

Dorazili hosté! Chlapi se hned hrnuli k venkovnímu grilu, a jak byli překvapení, že odtud se vůně neline . Nasměrovali jsme je k naší nové udírně/grilu/troubě k Muurikka Smoker. Trochu jim padla brada a hned začali vtipkovat, že to bude "chudá oslava, že se měli doma najíst". S holkama jsme to raději probraly o samotě, ať si chlapi remcaj a dělaj vtípky spolu . Každopádně všichni komentovali vůni, která je oproti grilování nezvyklá. Než jsme vše probraly, bylo 120 minut pryč. Přišla naše chvíle - otevřeli jsme Smoker a obavy hostů, že budou odcházet s prázdnými žaludky, se rozplynuly jako pára nad Smokerem . Ozvalo se jen - tak to je pořádnej kusanec. A byl, posuďte sami alespoň z fotek ...

DSC09207 DSC09206 DSC09208

Masa byl dostatek a bylo vynikají, zase ta specická Smokerová chuť. Všem moc chutnalo!!!

Jednu chybku to však tentokrát mělo, tak všem "Smokerům" vzkazujeme - na klobásu je 60 minut dlouhá doba (byla zbytečně vysušená). Příště to zkusíme na výrazně kratší dobu. Dodatečně jsem si vzpomněla na tabulku délky přípravy pokrmů, ale tam klobásy uvedené nejsou ...  

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář