Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
... Velikonočně narozeninový maraton běžel dál. Slíbili jsme masovo-klobásovou smršť – tak je tady. Muurikka Smoker se zapotil, a to
Protože je to velký kus, takový jsme ještě nezkoušeli, nechali jsme si na přípravu 120 minut. Stejně jako u vepřové krkovičky jsme použili bukovou štěpku, tentokrát jsme jalovec (3 kuličky) dali do Smokeru hned od začátku. Maso bylo pouze nasolené zcela bez koření, aby vynikla kouřové chuť a nic ji nepřebíjelo.
Během pečení plecka s bukovou štěpkou jsem přichystala jako přílohu nové brambory (jen tak mimochodem dovoz Malorka) a nakrájený ledový salát s
Po 30 minutách se maso zatáhlo a barvu mělo "nijakou".Musela jsem myslet, že během pečení mám přidat klobásky.
Za 60 minut, kdy se voňavý kouř linul po zahradě, jsme plecko skontrovali. Maso začínalo být měkké, barva zajímavá. K masu js
Dorazili hosté! Chlapi se hned hrnuli k venkovnímu grilu, a jak byli překvapení, že odtud se vůně neline
Masa byl dostatek a bylo vynikají, zase ta specická Smokerová chuť. Všem moc chutnalo!!!
Jednu chybku to však tentokrát mělo, tak všem "Smokerům" vzkazujeme - na klobásu je 60 minut dlouhá doba (byla zbytečně vysušená). Příště to zkusíme na výrazně kratší dobu. Dodatečně jsem si vzpomněla na tabulku délky přípravy pokrmů, ale tam klobásy uvedené nejsou ...