Vepřové steaky z krkovičky a kuřecích prs

16. červen 2014 | 13.32 |
blog › 
Vepřové steaky z krkovičky a kuřecích prs

Po víkendové velikonoční smršti jsme si dali od Muurikka Smoker pauzu. Prozatím jsme prověřovali finský výrobek tak trochu jinak. Nebylo to klasické grilování tak, jak je v ČDSC09358DSC09352echách a na Moravě vnímáno. Tento víkend to chceme napravit, proto jsem u mého oblíbeného řezníka koupila čtyři pořádné "chlapské" steaky z krkovičky i s kostí.

Krkovičku jsme den předem potřeli rozetřeným česnekem a použili jsme steakové koření a naložili do olivového oleje. Maso se přes noc krásně naleží a natáhne chuť česneku a koření. Protože jsme grilovali vepře, použili jsme bukovou štěpku s jalovcem.

Hlava rodiny rozhodla, že chlapský steak si vyžaduje chlapský přístup, proto jsme tentokrát nezabalili spodní tác alobalem. No šťastná jsem rozhodně nebyla, kdo to bude drhnout, ze steaků bude kapat šťáva? Budu spoléhat na Muurikka čištič, který mě zatím nikdy nezklamal! Odvahu ženo, nějak to dopadne a šup se steakama do Smokeru . Tenčí kousky masa jsme dělali poprvé, takže pDSC09364rvní kontrola proběhla už po 15 minutách. Maso se začínalo dělat, zatahovalo se a pouštělo šťávu. Další kontrola za 15-20 minut, buď bude maso hotové, nebo ještě doděláme. Doma v kuchyni jsem si mezitím přichystala teplou zeleninu - cizrnu, pórek, fazolové lusky a listový špenát (už ze zahrady). Další přílohou byly brambory. Protože jsme "zeleninomilci" ještě jsme nakrájela na hrubo papriku (červenou a bílou), rajčata a okurek. Byl čas a šli jsme nahlídnout do Smokeru.

HOTOVO - maso voní a vypadá perfektně. Co vypadá, ono to i báječně chutná! Maso je křehké a rovnoměrně propečené. Žádné vysušené flákoty a černé spáleniny, jak je to vidět na některých grilovacích párty. Lahodné a ve středu růžové maso, zkrátka správně připravený steak za 30 minut ve Smokeru.

DSC09372  DSC09375  DSC09385

Ne každý má rád steaky z krkovičky a hlavně děti si spíše pochutnají na kuřecím plátku masa. Při vykosťování 2,3 kg velikého kuřete jsme odstřihli křídla a dva plátky kuřecích prs jsme také přes noc namarinovali. Po grilování steaků jsme do Muurikka Smokeru šupli kuře. Smoker byl zahřátý, takže za 20 minut byl kuřecí plátek hotový. Křídla jsme nechali o 10 minut déle. Byla to jen taková jednohubka na dojezení ... proto kuřátko jen v rychlosti, na něj si nechám nějaký vymazlený samostatný článek

DSC09381  DSC09388  DSC09393  DSC09389

 PS: Čistič nezklamal, vše šlo krásně dolů, ale alobal je pohodlnější, alespoň pro mě

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář