Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Po víkendové velikonoční smršti jsme si dali od Muurikka Smoker pauzu. Prozatím jsme prověřovali finský výrobek tak trochu jinak. Nebylo to klasické grilování tak, jak je v Č
Krkovičku jsme den předem potřeli rozetřeným česnekem a použili jsme steakové koření a naložili do olivového oleje. Maso se přes noc krásně naleží a natáhne chuť česneku a koření. Protože jsme grilovali vepře, použili jsme bukovou štěpku s /....
Hlava rodiny rozhodla, že chlapský steak si vyžaduje chlapský přístup, proto jsme tentokrát nezabalili spodní tác alobalem. No šťastná jsem rozhodně nebyla, kdo to bude drhnout, ze steaků bude kapat šťáva?
HOTOVO - maso voní a vypadá perfektně. Co vypadá, ono to i báječně chutná! Maso je křehké a rovnoměrně propečené. Žádné vysušené flákoty a černé spáleniny, jak je to vidět na některých grilovacích párty. Lahodné a ve středu růžové maso, zkrátka správně připravený steak za 30 minut ve Smokeru.
Ne každý má rád steaky z krkovičky a hlavně děti si spíše pochutnají na kuřecím plátku masa. Při vykosťování 2,3 kg velikého kuřete jsme odstřihli křídla a dva plátky kuřecích prs jsme také přes noc namarinovali. Po grilování steaků jsme do Muurikka Smokeru šupli kuře. Smoker byl zahřátý, takže za 20 minut byl kuřecí plátek hotový. Křídla jsme nechali o 10 minut déle. Byla to jen taková jednohubka na dojezení ... proto kuřátko jen v rychlosti, na něj si nechám nějaký vymazlený samostatný článek
PS: Čistič nezklamal, vše šlo krásně dolů, ale alobal je pohodlnější, alespoň pro mě